Ye#12 aktivitesine ev sahipligi yapan canim "Bakingfairy" icin annemle bu guzel muhallebiyi hazirladik! Yaz aylarinda misafirler icin hafif tatli bulmak kolay degil. Ama bu tatli her turlu davet icin ideal! tarifini veriyorum,ilk tarifimiz oldugu icin umarim acikliyici yazabilmisimdir.
350 gr. kayisiyi 1-2 saat islatin ve suda haslayin. Haslanmis kayisi suzdukten sonra blender ile parcalayin. Tatliyi koyucaginiz kabin altina kayisilari doseyin. Sogumaya birakin.
Muhallebi icin:
1 kilo sut
2 kahve fincani un
2,5 kahve fincani toz seker
2 corba kasigi tereyag
Malzemeleri karistirip orta isida pisirin. Kaynadiktan sonra ocaktan alin.2 corba kasigi tereyag (istege gore margarin) ekleyin ve karistirin. Sogumus kayisilarin uzerine yayarak ustlerini kaplayin.
3-4 Saat buzdolabinda bekletin.(1 gece beklerse de daha iyi olur.)
İkram etmeden once;
Hazirladiginiz muhallebinin üzerine, karemel sos dokup,krokan ile susleyebilirsiniz.
Karemel sos icin;
1 bardak sekeri eritin sekerin rengi kahverengiye donunce ocaktan alin. Bunu kasik ile muhallebinin uzerine gezdirin.
Dovulmus krokanlari da karamel sosun uzerine serpin!
afiyet seker olsun:)))
Vegetarian Baked Stuffed Shells
4 days ago
No comments:
Post a Comment