www.flickr.com
Mochi83's photos More of Mochi83's photos

Tuesday, December 11, 2007

8. Pazarlama Zirvesi




6-7 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Pazarlama Zirvesi başarılı konuşmacılarıyla bizi aydınlattı. Konuşmacılardan Costas Markides'in değindiği innovasyon ve hızın önemi, dünyadaki markaların başarı hikayeleri ve kişilerin sahip olduğu yaraticilik unsurları etkileyiciydi..


Wikinomics yazarı Don Tapscott'ta Web 2.0'in nasil her yere yayıldığını ve çocukların teknolojiden korkmadıklarını ve e-mail'in artık "formal" kaldığı düşüncesi teknolojinin ne kadar hızlı ilerlediğini gösterdi..Kendi yazdığı kitabının sonunu okuyucularına bırakması ve insanların kendi istediği gibi kitabın sonunu getirmesine yönelik internet sayfasında yaptığı çalışması ile de web 2.0 kavramına verdiği önemi gösterdi.. Kendisinin değindiği başka bir konu da artık insanların internette takılırken, bir şeyler öğrenme, eğlenme, sosyalleşme, paylaşma gibi bir çok aktiviteyi bir arada yapabilmeleri günümüzde internetin ne kadar faydalı ve gün geçtikçe bizi kendine bağladığının göstergesi..

Daniela Krautsack'in yaptığı Ambient Media hakkındaki sunum oldukça başarılıydı.. Kendisi insanların Ambient reklamlara farklı ülkelerden bakış açılarını analiz etmekte.. Yeni reklam çeşitlerinden gösterdiği özellikle Fogscreen teknolojisi çok başarılıydı.. Philips'in yeni çıkardığı ışıklı kumaşlar, lazer teknolojisi ile düzenlenen defileler, sokaklarda lazer ışıklarıyla yapılan reklamlar ve bir sürü daha reklam türlerinin Türkiye'ye de gelmesini diliyorum.. Ambient Medya'nın en önemli farkı müşterileri touch point'lerinde yakalama şansı oldukça fazla.. bir kaç örneği koymak istedim..

No comments: