www.flickr.com
Mochi83's photos More of Mochi83's photos

Friday, April 25, 2008

kim bu viledali kadin?


şaheser
Originally uploaded by Mochi83

evimizin kralicesinin ....'cı dogumgunu icin unlu sefimiz baking fairy'nin hazirladigi muhtesem pasta! aslinda gercekte guzel bir cheesecake olmaya aday olan tarifi engin ahcilik bilgileriyle keke donusturmeyi basarmis sayin sef pastayi yememesiyle dikkat cekti..
o geceki menuyu basariyla hazirlamisti oysa..
ispanakli-brokolili-parmesanli corba? ( eskiden corbalar sivi olurdu artik onlarda organik oldu ve pure gibi oldu galiba )
havuc salatasi ama ne havuc?! icinde bir ben yokum cinsinden, ben diyim cramberry sen de zeytin, cekirdek ne ararsan var ama en acisi ahcimizin yemeklere ozel olarak kattigi keten tohumunu ogrenmek oldu!!!
devam edelim menuye... yesil salata anlayamadigim bir sos! ,soylenmiyor sir gibi saklaniyor, icinde avokado, salatalik ve nohut vardi.. en iyilerden biriydi gecenin.

daha sonra ana yemek olarak porcini mantari gibi ete benzeyen bir mantarli soslu spagetti vardi ki enfesss.. icinden secebildiklerim dere otu ve cam fistigiydi ve krema tabikide..:)

bir de pis limonata yapmisss ki sormayin..bize gecmisi hatirlatti..

neyse gelelim pastamizin uzerindeki baaaayan'a... bayan bizim evin sosyetesinden (kendileri hergun istinye park, akmerkez, club sporium gezer durur) ama bir saati gelirki o zaman akan sular durur!
evet bildiniz! o vileda saati! (vileda demekten nefret ediorum baska markalara haksizlik oluyor ama napalim yerlesmis bi kere!) neyse
eline kovasini alir temizler ve ici rahat bir sekilde koltuguna oturur...
unlu sefimizde onun kovasiyla ve yeni mutfak onlugu ile halini badem sekerinden yapivermis sagolsun pek hostu pek gulduk!!!

ee hep baskalarina mi pasta yapilicak biraz da biz nasiplenelim..
sushi partisi icin can atiyorum!!
herkese iyi haftasonlari!!

No comments: