www.flickr.com
Mochi83's photos More of Mochi83's photos

Thursday, June 05, 2008

Vienna


Gecen haftasonu dogumgunu hediyem olan Viyana seyahatimize çıktık.. Viyana araştırmalarımdaki gibi çok keyifli, canlı ve küçük bir şehir çıktı.. Şehir merkezinin küçük olması ve gezilecek yerlerin birbirine yakın olması 3 gune birçok şeyi sıgdırmamızı sağladı.

En güzeli şehri metro ile karış karış gezebilmek ve turist olarak rahatca gezebilmekti..

Birbirinden güzel kafe, tarihi binalar içinde az nüfusuyla sessiz sokakları Viyana'yi yasanmak icin ideal bir sehir haline getirmis..
Hasburg ailesinin sarayları, görkemli kiliseleri hem bu ülkenin ne kadar degerli oldugunu hem de tarihte neler yasayarak bugüne geldigini gösteriyor.. Tabi bir de günümüze kadar bu güzellikleri ne kadar basariyla sakladiklari ve dünyaya nasıl duyurduklarını gorunce tebrik ediyorum..
Yemeklerini saymakla bitmez, applestrudel, sinitzel, Sacher torte, bir sürü güzel kahve ve farklı tatlarla dolu bir mutfağı var..
Mozart çikulatalarını nerdeyse yerlerde satacak kadar abartmaları, her restorantta apple strudel, sacher torte olmasi su kucuk ulkenin kendini disariya ne kadar guclu oldugu gosteriyor bence..
Bizde arasanız Safranbolu lokumlarını taaa nerelerde bulursunuz, bir sürü alışveriş merkezi var hiçbirinde Türkiye'nin meşhuuuur şeyleri yok. Bir döner kebabımız var o da ucuz mekanlara koyuluyor ama Viyana'da her sokakta pahalı-ucuz farketmeden pastaneler, kafeler mevcut.. biz kendimizi mi begenmiyoruz nedir.. lokumları saklıyoruz, donerleri saklıyoruz, akide şekerlerini, Beyoğlu çikulatasını saklıyoruz.. cayimizi bile bazi kafeler poset cay olarak veriyor! inanılır gibi degil.. bize özgü şeyleri bizler bile benimseyemiyoruz artık etrafımızdaki onca yabanci ürünlere yöneliyoruz.. neyse bu kadar elestiriden sonra tabiki ülkemin kahvesi olsun, dondurmasi ve bir çok farklı mutfağı olsun Viyana'dan çok daha üstün oldugumuzu bilmek aslında üzüyor beni..

No comments: