www.flickr.com
Mochi83's photos More of Mochi83's photos

Tuesday, July 08, 2008

yeni kesifler-cesme

cesmeyi artik istanbul gibi biliyorum heralde..ama cok ilginc..butun kis ozlemini cekiyorum yemeklerini, denizini, gunesini, gece hayatini..insan cesmeye alisinca hep gitmek istiyor galiba.. bir de ustune her gittigimde yeni bir seyine hayran kalip bir dahaki sefere yine yapmak istedigim icin bir suru task ile gitmek durumda kaliyorum.. mesela cesmeye gidilince dost pide yenilmeden donulmesi mummmkuuun degil! yada Veli usta (eski adiyla apo) dondurmacisindan dondurma yemeden donulmesi immmmkan-siiiiiiiz.. ya da saymakla bitmeyen beach clublarindan babylon'a yada kum beach'e ugramadan, aksam dalyanda balik yemeden bir yaz ge-ci-ri-le-mez!

bu durum gercekten bizi bu sefer zorladi... 2 gunlugune gidince ortaya secenekleri daratlma sorunu cikti.. kumru yeme-alacati da kahvalti etme, dondurma yeme-tursu suyu icme, misir yeme-midye dolma yeme, sole mare'ye gitme-babylon'a gitme, dalyana gitme-alacati da aksam yemegi yeme.. bir suru bir suru bole secenek arasinda bogulduk resmen.. ama secimlerimizden memnun kaldim acikcasi. bir tek cumartesi gecesi Pink Martini konseri guzeldi ama bu tatildeki beklentimi karsilamadi..

yeni kesfettigim Su'dan cafe kesinlikle gorulmesi tadilmasi gereken lezzetlerle karsimiza cikti..
Oncelikle mekanin rahatligi, sakinligi icimize isledi...
biraz ac oldugumuzdan beklemek zor geldi ama aparetiflerle cok guzel idare ettik.. ozellikle marin levrek, kabak cicegi dolmasi ve firinda limonlu levrek cok guzeldi.. ama sanirim en cok ictigim yesil elmali votkayi sevdim.. bir de karadutlu votka cok guzel bir fikir olmus..
yemekler olmasa bile ickiler icin kesinlikle tekrar gidilir.. ama tabi her zaman rezervasyon sart..


alacati giderek artan bir nufusla yoluna devam ediyor..insaatlar, yeni butikler ve pahali kiyafetler her tarafi sarmis.. ama restorantlar kendilerini bozmadan devam edebiliyor.mesela orta kahve'deki kahvalti yine muhtesemdi ve oyle doyurucuydu ki aksama kadar yemek yemeden durabildik..

deniz olarakta babylon ve kum beach'e gittik..sanirim su anda en begendigim 2 beach onlar cunku hem alan genis hem manzara guzel insanlar rahat insan kendini gercekten tatilde hissediyor... bir dahaki sefereyi iple cekiyorum..yapmam gereken bir suru task kaldi...

No comments: