www.flickr.com
Mochi83's photos More of Mochi83's photos

Monday, December 24, 2007

Ankara'da bir bayram...

Bu bayram Ankara'daki arkadaşlarımızı ziyaret etmeye gittik..hem İstanbul'da yapıcak aktivitelerden sıkılmış olmamız hem de benim uzuuun yıllardır Ankara'yı görmemenden kaynaklanan nedenlerden bayramı ailemle kutlayamadım.. Ankara'yı tahminimden daha çok begendim..tabi İstanbul'dan cok farklıydı..yinede bir ülkenin yönetildiği şehirde olmak güzeldi..


Ankara'ya vardığımızda kara iklimini ilk defa görmüş oldum sanırım..Kapadokya dışında İç Anadolu bölgesine gitmemişim heralde hiç böyle bir soğuk görmedim yani.. Tatil boyunca sıcaklık eksi derecelerdeydi ve ne kadar çok sey gitsemde üşümeme engel olamadım..

Bayram'da Ankara'nın boş olması da keyifliydi ama gitmek istediğimiz restorantların kapali olmasi İstanbul'dan en büyük farkıydı sanırım.. Bayram dolayısıyla kapali olmanin mantigini da anlayamadim cunku bayram demek 1.günden sonra gezmek anlamina gelmezmi? :)
7.Cadde Edesa Kebap

Anıtkabir'e hic gitmediğim için ilk gün hemen orayı gezdik..beklemediğim kadar heybetli bir yerdi.. İsmet İnönü'nün mezarının orda oldugunu da bilmiyordum öğrendiğime sevindim..

Ankara'daki oyun kafelerinden Seyir kafe'de sıcak bir çay içtikten ve blöf ve eşşek oynadıktan sonra aksam yemeğini 7. Cadde'nin oralarda Edesa Kebap'ta yedik..gercekten cok lezzetli bir yerdi.. dönüşte evde Tabu XL oynadık..Tabu cok keyifli bir oyun XL versiyonunu ilk defa oynadim cok keyif aldim ama oynarken kan ter icinde kaldik biri su oyunların kuralini daha detayli yazmali! Yani içinde "ev" kelimesi tabu olan bir kelime anlatırken "yeni evli" demek olurmu olmazmi? gercekten tartisma konusu :)

İkinci günümüzde de Ankara'nın piyasa mekanları Arjantin caddesini ve Tunali Hilmi caddesini gördük ama oralarda bayram dolayısıyla bombostu.. "Kuki House" kafe'de oturup tatlı yiyelim dedik..cok guzel bir cafe.. dekorasyonu ve ahçısının kafenin ortasinda tatlilari yapmasi hos bir ortama dönüştürmüş..


Ankara'nın sogunda yapılabilecek aktiviteler sınırlı oldugundan bowling, tabu, jenga oynayip bayramımızı keyifli geçirdik.. Arkadaşımız Mali'nin köpegi Max'le kazasiz belasiz bir tatil gecirmekte beni mutlu etti:)


2 comments:

Baso said...

cok super bir tatilde ama tabu oynamak sagliga zararli :)

sinboy said...

Anakara güzel bir şehir. Tatil için sizlere İzmiride önerebilirim.http://www.tatilturu.org