www.flickr.com
Mochi83's photos More of Mochi83's photos

Tuesday, September 09, 2008

yine çeşme:)

artik bikmadinizmi diceksiniz bende tabiki hayir hayir hayirr! dicemmm..
cunku cesmeden bikilmaz.. ne kadar kalabalik artsa, fiyatlar artsa, cesmeyi cesme yapan havasi,suyu degismedikce cesmeden bikilmaz..
bu sefer farklı oldu biraz zaten..o yuzden cesmeye gitmis gibi hissetmiyorum..daha cok alacati'da bir tatil koyune gitmisim havasindaydim.. arabada fazla vakit gecirmemekte boyle hissetmemi saglayan nedenlerden tabi..
surekli alacati icinde kaldigimiz Bedirhan otel'den Alaçatı Babylon ve Otto arasında mekik dokudugumuz icin 4 gun boyunca bize cok keyif verdi bu tatil..
Hem hep ayni insanlari gormek, hem mekanin sicakligi ve insani evinde gibi hissettiren yakinlik duygusuna kapilmamak mumkun degil.. herkes mi guleryuzlu olur? herkes mi rahat hissettirir kendini? cok ilginc ama havasindan midir suyundan midir Alaçatı'da tatil yaptigimiz tanimadigimiz bir suru insanla cok hos vakit gecirdik:)
glutensiz beslenmemden dolayı bazı guzellikleri kacirsamda genel olarak ac kalmadim:) ilk gun dalyanda baligimizi keyifle yedik, ikinci gun agrilla da kekre'lerimizi ictik, ucuncu gece de siserka da saglikli beslendik!
cesme cok bosaldigi icin en cok babylon ve otto'ya gidip denize girdik.. insanin ici huzur doluyor temiz havada uyumaktan, sabah horoz sesiyle uyanmaktan, lor peynirli seftali-dut-cilek-kayisi recellerini yerken mutluluk fiskiriyor icimden!
arada kizlarla atraksiyon aramalarimizi! ve buldugumuzda kacmamiz! komik ve eglenceliydi..
satsumalarimizi Yaya'da alirken, jagermayer geyikleri, sonra Mevlana ne demis "burdan aliorum burdan veriorum" gibi esprili gecelerde cesmenin tadini cikarttik!

glutensiz oldugunu dusundugum sakizli turk kahvelerini, Meshuuur Pamuk midye dolmalarini afiyetle yedikten sonra basimiza bir is gelmemesinden dolayi sansliyiz..

ve tabi tatilimizin olmazsa olmazi alisveris! alacati da bir suru guzel butik, pazar, takici arasinda mekik dokuduk..hergun ayni dukkanlara girip girip durduk.. sonuc pek parlak degil ama guzel bir iki parca sey aldik..alacati'nin ucuk, anlamsiz fiyatlari bize pek cazip gelmedi dogrusu.. ama saticilar o kadar tokki sanirim bir alicisi var bu mallarin..

cesme tatili her zamankinden degisikti, bunda alacati'nin etkisi buyuk...bir daha ılıca'da kalmamiza bile gerek yok zaten cok yakinlar.. bedirhan otel'in tatli sahipleri de bizi cok guzel agarladilar..
ha tabi giderken ucakta yasadiklarimi anlatmiorum! cunku hatirlamak istemiorum! cok konusan birinin yanina dusmus olmanin verdigi sIkinti paha bicilemez!!!

1 comment:

Bedirhan Otel said...

Merhaba Güliz Hanım,
Bizler Bedirhan Otel'in sahipleri olarak bizim hakkımızdaki düşüncelerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz.Sizleri tanıdığımıza çok memnunuz.İnşaallah sizleri tekrar Alaçatı'nın ortamına bekleriz...