www.flickr.com
Mochi83's photos More of Mochi83's photos

Tuesday, August 19, 2008

ilk sushim!




Aslinda San francisco'da ablamla denemistim ama o zaman sadece sushileri sarma ve istedigim lezzete gore yapma sansim olmustu simdi ise butun isler bana kalmisti. tabi annem olmazsa yine elim ayagim dolanirdi o da ayri.. sanirim yemek yapmak, kendi hizini belirlemek, ne kadar zaman alacagini hesaplamak, hangi seyi onceden yapip hangisini sona birakacagini bilmek zaman aliyor! hehe neyse daha yolun basindayim.. bi de birgun tek basima yasarsam en azindan mutfaga girmek zor gelmicek diye umut ediyorum boyle yavas alistirmalardan sonra.. sudan cikmis baliga donmem heralde..

neyse tabi 5kisilik yemek hazirlamakta az mutfaga giren bir insan icin baya bir stress.. insanlar ac, begenmeyebilirler, doymayabilirler! bir sürü sey geciyo kafadan..az mi oldu? cok mu oldu? tabi yemege gecmeden once foto cekmek gibi bir zamanim olmadigi icin susleme zamanimda olmadi tabaklari.. aslinda yemegi sunus en onemli sey! resmen iştahı açılıyor insanın güzel bir sunumlu yemek görünce!..neyse bunlar yoktu belki ama lezzet konusunda basariliydim diyebilirim..

gelelim sushimizeeee...

internet sagolsun, artik videolu anlatimlar da hayatimizi kolaylastiran bir teknoloji sundu ev hanimlarina..bilmem tabi ne kadar yararlaniyolar ama..

eskiden yemek programlari izlenir alelacele kagit kalem bulunur ve not alinirdi..

neyse sushi pilavını internetten aratarak yaptım, pirinci ablam Costa rica'lardan getirmisti:)

Bu linkten tarifi izleyebilirsiniz http://www.5min.com/Video/How-to-make-sushi-rice-7886

Sushi malzemesini carrefour'dan bulduk..

yosunumuz, pirincimiz, pirinç sirkemiz vardı..

Pilavı yapmak en stresslisi cunku zaten sushi demek pilav demek gibi:) pilavi kotu sushi asla guzel olmuyor..

neyse.. ben sushileri en cok avacado ve somonlu sevdigim icin malzeme olarak somon, avacado, yengec, salatalik almak yeterli oldu.. bir de somona cok yakisan krem peynirli sushi denemek icin krem peyniri vardi listemde..

ayrica donmus karidesli mantilarda menumuze renk katti.. hazirlanisi cok kolay ve önden başlangıc olarak guzel bir tat..

sushiyi yapmak uzun sürse de yemesi kisa suruyor:)

sonuc olarak,

2 krem peynirli, somonlu roll,

somonlu, yengecli, avacodolu roll,

somonlu avacadolu salatalikli roll,

yengecli avacadolu susamlı california roll yaptik.. afiyetle yedik.. sıra daha fazla kişiyle bu organizasyonu gerceklestirmekte! umarım onda da basarili olurum..


No comments: